46
April 23, 2015 Novosti, Projekti No Comments

E
KO ŽIVOT d.o.o. Tuzla, operater sistema upravljanja amblažnim otpadom kojeg je osnovala kompanija Bingo prije par godina, danas je prigodnom konferencijom za medije obilježila godinu dana rada i postojanja.

Kako ističu iz velikih kompanija koje su članice ovog društva, za godinu dana su postignuti mnogi rezultati na ovom polju, s toga Lidija Tomić, direktorica kompanije EKO ŽIVOT, nije krila oduševljenje ostvarenim.

43

Veoma je teška godina iza nas, ali smo uz veliku podršku osnivača, nadležnih institucija i privrednih subjekata uspjeli da odradimo mnogo posla. U prošloj smo godini skupili preko 30.000 tona ambalažnog otpada i reciklirali preko 7.000 tona ambalažnog otpada, tako da mislim da ćemo zaista uspjeti u ostvarivanju ciljeva ove godine”, kaže Tomić za Kameleon, te otkriva i naredne aktivnosti ovog društva: “Planiramo što više poboljšati infrastrukturu upravljanja ambalažom i otpadom, ulagati u naše sakupljače, ulagati u edukaciju i razvijanje javne svijesti. Sve su to projekti koji čine dobro našoj zemlji.”
44

Treba istaći da su prvoj godišnjici EKO ŽIVOT-a prisustvovali mnogi brojni gosti iz političkog, ekonomskog i privrednog života BiH, a ujedno i naše regije.

Written by Admin