Aktivnosti projekta „I ja gradim ljepši svijet“

Udruženje Lan iz Bihaća od maja do decembra 2022. provodi projekt „I ja gradim ljepši svijet“.

U sklopu projekta Udruženje Lan se uključilo u obilježavanje 17. maja – Dana rijeke Une. Na Akademiji Unskih smaragda svim učesnicima podijeljen je liflet o značaju očuvanja rijeke Une, a na dvanaestoj Dječijoj sportskoj olimpijadi djecu iz gradskih vrtića počastili su sokovima i slatkišima. Mali sportaši su se uz igru i različite sportske aktivnosti lijepo zabavili i učili o važnosti ekologije za ljepšu i bolju budućnost.

U maju i junu su također održane dvije ekološke radionice u Osnovnoj školi „Gata Ilidža – Vrsta“ i Osnovnoj školi „Kamenica“, područna škola Izačić.

Djeca su se tokom radionica imala priliku upoznati sa osnovnim pojmovima i zanimljivostima vezanim za ekologiju, reciklažu i selektivno odvajanje otpada.

Na ovim zanimljivim interaktivnim radionicama, djeca su reciklirala otpad i napravila prava mala remek djela. Pokazali su veliku kreativnost, te zaključili da se otpad može iskoristiti za mnoge zanimljive aktivnosti.

Također su učestvovali u eko-kvizu u kojem su pokazali odlično znanje iz navedenih tema. Jasno su rekli da je planeta Zemlja u njihovim rukama, napravili su svoja Eko-pravila kojih su se obećali pridržavati i zasadili su cvijet razreda.

Projekt finansijski podržava Eko život d.o.o. Tuzla. Eko život d.o.o. Tuzla je ovlašteni BH operater sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom na području FBiH.

 

 

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev