Eko život i Konzum kroz kampanju “Donesi PET, odnesi cvijet” cvijetom obradovali 100 građana Tuzle

Eko život i Konzum, uz pomoć organizacije Let’s do it Tuzla, danas su od 15 sati imali akciju pod nazivom “Donesi PET, odnesi cvijet.”

U okviru ove akcije, koja je organizovana na Međunarodni dan žena, Eko život i Konzum su u Konzumu Irac građanima koji su donosili plastičnu ambalažu darovali 100 cvjetova i sadnica.

Prvenstveni cilj ove akcije bio je taj da se ljudima i na ovaj način ukaže na važnost očuvanja životne sredine, a PET ambalaža predstavlja jedan od najvećih problema kada je u pitanju zagađivanje životne sredine.

Azra Zahirović, predstavnica kompanije Eko život Tuzla, ovom prilikom je istakla da je od velikog značaja ljudima probuditi svijest o zaštiti životne sredine, a jedan ovakav vid djelovanja je u svakom slučaju dao dobre rezultate, a osim Tuzle, kampanje su organizovane i u Sarajevu i Mostaru:

“Želimo da podignemo svijest stanovništvu o zaštiti životne sredine. Sve boce koje se prikupe, naši sakupljači će da odvuku i adekvatno zbrinu. Fali nam ovakvih akcija i sigurna sam da ćemo u budućnosti raditi dosta sličnih,” istakla je Azra Zahirović.

Kanita Salihović, izvršna koordinatorica projekta Let’s do it Tuzla, također je naglasila važnost ovakvih akcija, kojima se doprinosi očuvanju životne sredine:

“Htjeli smo na neki način istovremeno dići i svijest našim građanima o važnosti očuvanja životne sredine, a također ih i obradovati povodom današnjeg praznika, Međunarodnog dana žena.”

Ova uspješna kampanja najbolji je dokaz kako se inovativnim putem može uspješno djelovati i buditi svijest o neophodnosti čuvanja životne sredine.

 

 

Eko život i Konzum kroz kampanju “Donesi PET, odnesi cvijet” cvijetom obradovali 100 građana Tuzle (FOTO)

 

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev