Eko život isporučio nove kontejnere u Kiseljak

U Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija Kiseljak izvršena je službena primopredaja novih kontejnera odnosno tzv. Zelenih otoka.

Naime, nakon nedavno održanog sastanka s predstavnicima Općine Kiseljak, ovlašteni bh. operater sistema Eko život d.o.o. Tuzla se obvezao da će osigurati 10 zelenih otoka, ukupno 30 kontejnera po 1100 l. Riječ je o posudama vrhunskog kvaliteta za selektivno odvajanje otpada koje su nakon nepunih mjesec  dana od spomenutog sastanka  i stigle u Kiseljak.

Na predstavnicima Općine Kiseljak je da izaberu lokacije, pripreme iste te osiguraju održavanje zelenih otoka.

JP Vodovod i kanalizacija će biti zaduženi za redovno pražnjenje predmetnih kontejnera.

Džana Halilović, predstavnica Eko života iz Tuzle koja je u prostorijama Komunalnog pisustvovala današnjoj primopredaji istakla je kako su se na donaciju odlučili jer sistem selektivnog odvajanja otpada u Kiseljaku zasad odlično funkcionira ali i da je zapravo pokretač ove ideje bio Sarajevski Kiseljak.

“Ovo je tek početak naše saradnje jer smo dosadašnjom sasvim zadovoljni. Moram naglasiti da bez društveno odgovornih kompanija, poput Sarajevskog kiseljaka koji je svoje obaveze upravljanja ambalažnim otpadom prenio na Eko život kao operatera sistema, zaista ne bi bili u mogućnosti realizirati ovakve projekte. Ono na čemu još moramo poraditi kada govorimo o ovoj temi, je svijest građana općenito”, dodala je.

Iz kompanije Eko život pozivaju privredne subjekte da se uključe u sistem upravljanja ambalažnim otpadom, ispune svoje zakonske obaveze i zajedno sa Eko životom, Općinom iz koje dolaze, budu pokretači značajnih ekoloških priča.

Primopredaji su prisustvovali i tajnik općine Dragomir Lučić i direktor JP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Kiseljak Mladen Medić.

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev