Eko život je danas upriličio sastanak sa općinskim načelnikom grada Bugojna g.dinom Hasanom Ajkunićem i Sakupljačem Eko Forma iz Bugojna

Eko život je danas upriličio sastanak sa općinskim načelnikom grada Bugojna g.dinom Hasanom Ajkunićem i Sakupljačem Eko Forma iz Bugojna.Tom prilikom su vođeni razgovori o instalaciji “Zelenih otoka” u ovome gradu koje planiraju da postave Eko život i Eko Forma. Eko život i Eko Forma su se obavezali da će u centralnom dijelu grada izgraditi četiri Zelena otoka i sortirnicu za ambalažni otpad te nabavka vozila za te potrebe.
Općinski načelnik g.din Hasan Ajkunić je izrazio svoje zadovoljstvo pri realizaciji ovog projekta te je obećao pomoć općinske Uprave u vidu materijalnog i svakog drugog vida pomoći koji bude neophodna prilikom realizacije ovog projekta.Izražavamo svoje zadovoljstvo i zahvalu na spremnosti općinske Uprave oko pomoći i realizaciji planiranog projekta. Po završetku sastanka obišli smo našeg Sakupljača Eko Forma i vodili razgovore o unapređenju postojećeg sistema selektivnog razdvajanja otpada te ostaloj problematici s kojom se ovaj Sakupljač susreće na terenu.

 

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev