Eko život Tuzla obezbijedit će deset zelenih otoka za selektivno odvajanje otpada u općini Kiseljak

U zgradi općine Kiseljak održan je sastanak kojem su pristustvovali načelnik općine gdin. Mladen Mišuljić-Ramljak, tajnik općine gdin. Dragomir Ličić, pomoćnik načelnika i rukovoditelj službe za gospodarstvo, urbanizam i prostorno planiranje gdin. Marinko Komšić, direktor JP Vodovod i knalazicija d.o.o. Kiseljak gdin. Mladen Medić te predstavnici operatera sistema Eko život d.o.o. Tuzla.

Eko život Tuzla se obavezao da će obezbijediti 10 zelenih otoka, ukupno 30 kontejnera po 1100 l,  odnosno posude za selektivno odvajanje otpada dok će predstavnici općine Kiseljak odabrati lokacije, pripremiti lokacije te obezbijediti održavanje zelenih otoka. JP Vodovod i kanalizacija će biti zaduženi za redovno pražnjenje predmetnih kontejnera.

„Na održanom sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu isporuči 30 kontejnera od kojih će se uraditi 10 tzv. Zelenih otoka. Zadovoljstvo je raditi sa općinama poput općine Kiseljak koja je zaista spremna ali već i podobro zakoračila u uspostavlje sistema odvojenog odnosno selektivnog odlaganja otpada.

Sarajevski kiseljak kao jedan od najvećih obveznika sistema, koji je vjerujem prepoznao kvalitet i transparentnost rada i uključio u sistem Eko života, zapravo i dolazi iz ove općine te nije bilo potrebno nalaziti dodatne razloge za implementaciju ovakvog projekta u općini Kiseljak. Ovo je tek početak jedne dobre suradnje i vjerujem da ćemo ubuduće imati još mnogo projekata koje ćemo zajedno implementirati.“ izjavila je direktorica Lidija Tomić.
U narednom periodu preostaje isporuka kontejnera i implementiranje odnosno postavljanje kotejnera na određene lokacije. Općina Kiseljak  je još jedna općina u kojoj Eko život d.o.o. Tuzla uspostavlja sistem selektivnog odvajanja otpada cije.

Važan segment djelovanja Eko života je naravno i jačanje društvene svijesti o selektivnom zbrinjavanju otpada kao i podizanje općih ekoloških standarda u Federaciji BiH, te informiranje javnosti o značaju sakupljanja, selektiranja i ponovne upotrebe otpada na ekološki najkorisniji i najprihvatljiviji način.

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev