Kampanja “Čelični Bosanac u trostrukom Ironman-u na 676 kilometara za obnavljanje dječijeg igrališta u Tuzli”

Fondacija tuzlanske zajednice je u junu 2018. godine pokrenula kampanju “Čelični Bosanac u trostrukom Ironman-u na 676 kilometara za obnavljanje dječijeg igrališta u Tuzli”.
Mladen Nedić tkz. Čelični Bosanac je prvi i jedini Bosanac koji je osvojio dvostruki Ironman u 2014. godini. Odlučio je uzeti učešće na svjetskom prvenstvu “Međunarodnom trostrukom ultra trilatlonu” koji se održava u Lensahn-u u Njemačkoj te ponudio svoje pređene kilometre preduzećima i pojedincima sa iznosom od 50 KM po 1 km a kako bi prikupio sredstva za obnovu dječijeg igrališta u Tuzli.
Mladen je prešao 676 kilometara te zahvaljujući preduzećima i pojedincima prikupio je 20.400,00 KM odnosno “otkupljeno” je 408 km.

17. novembra, povodom Međunarodnog dana filantropije uz prisustvo velikog broja djece, roditelja, građana i medija, igralište je svečano otvoreno!
“Eko život” je podržao projekat te učestvovao u “otkupu” pređenih kilometara a sve u cilju podizanja svijesti građana o važnosti zaštite okoliša te pravilnog odlaganja otpada.

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev