Kompanija „Eko život“ Tuzla učestvuje u Programu javnih radova općine Kiseljak

Sastanak predstavnika kompanije „Eko život“ iz Tuzle i načelnika Mladena Mišurića Ramljaka održan je u zgradi Općine Kiseljak, a na sastanku je dogovorena saradnja ove kompanije s Općinom u okviru “Programa javnih radova”. Sastanku su, osim načelnika, prisustvovali Džana Halilović i Jasmin Osmanović i Josip Bilić, predstavnik kompanije „Sarajevski kiseljak“.

Prema riječima načelnika, predstavnici kompanije „Eko život“ podržali su Program javnih radova te će se uskoro pridružiti projektu koji u općini Kiseljak kreće 12. aprila.

– Ovo je početak značajne ekološke priče i projekta koji kreće u našoj općini. Ono na čemu najviše moramo poraditi, kada govorimo o ovoj temi, je svijest građana kad je u pitanju očuvanje okoliša – kazao je načelnik Mišurić-Ramljak.

Sistem selektivnog odlaganja otpada, dodao je načelnik, u Kiseljaku za sada odlično funkcionira, a pokretač ovakve jedne ideje prije nekoliko godina bila je kompanija „Sarajevski kiseljak“, koja je društveno-odgovorna kad je u pitanju upravljanje ambalažnim otpadom.

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev