Očišćena zaobilaznica ispod starog “Kobaka”

KRATKA RUTA-IZRAZITO PROMETNA I IZRAZITO ZAGAĐENA (BILA)!

“Stajališta su povezana s našim usmjerenjima prema nečemu, stavom koji zauzimamo prema drugima, Bogu, poslu i odnosima. Uvjerenja su sve što prihvaćamo kao istinito. Kad imamo neki problem, uzrok najčešće ne tražimo u nekomu svojem stajalištu ili uvjerenju. Krivimo druge, onako kako su to činili i naši praroditelji Adam i Eva. Moramo ‘uzeti u posjed’ svoje stavove i uvjerenja zato što se nalaze na našem teritoriju. Mi smo ti koji osjećamo njihove posljedice i mi smo jedini koji ih možemo promijeniti.”
(dr. Henry Cloud – Granice)

“Čovjek nikad nije iskreniji nego kad prizna da je lažac.”
(Mark Twain)

“Nešto je trulo u državi Danskoj.”
(William Shakespeare – Hamlet)

“Kako je mlada ekipa jučer odgodila ekološku akciju, odradili su je danas, i to maestralno. Mala ruta, zaobilaznica ispod starog “Kobaka”, no izrazito puna otpada.
Prikupljeno 6 vreća (200 litara) za reciklažu i 6 vreća (120 litara) preuzelo je JP Vodovod – Komunalno Posušje. Ovdje moram istaknuti vrhunsku suradnju s Komunalnim sektorom, posebice s gospodinom Damirom Lončarom s kojim sam na redovitoj komunikacijskoj vezi. Hvala momci!

Staklenke, limenke, elektronski otpad i zabrinjavajućih par svježe bačenih vreća komunalnog otpada. Dosta kutija apaurina i antidepresiva, raznih papirića od raznih grickalica i slatkiša. Pronađeni računi, kartice, lampica papirići s imenima i prezimenima, jeftine boce alkohola, posebice vina. Jedan mobilni uređaj, mirisi iz automobila, stari spaljeni otpad.
U jednom kratkom sukusu to je otpad koji dominira na ovoj ruti.

U toku akcije prošlo je izrazito veliki broj automobila, posebice s hrvatskim tablama, ali i bh. Ljudi su zaustavljali vozila, pozdravljali, bili nasmiješeni, rukovali se s ekipom, razgovarali, čestitali. Rad uz prometnice jeste simbolička i konkretna poruka.

Hvala mladoj ekipi koja je odradila teren.
Hvala gospođi Nikolini Kovač Strukić koja ugostila mlade poslije akcije na ručku.
Hvala gospođi Dalidi Markoti i Viva caffe baru koji su pokrovitelji ove akcije.
Hvala gospođi Jeleni Jukić (ex Kovač) na financijskom partnerstvu ove akcije.
Hvala svima vama koji sudjelujete i doprinosite da se projekt (budućnost) širi i širi, te oblikuje sve veće konture.
Neka vas prati svako dobro i radost!

Bilježim se sa štovanjem,
prof. Jozo Kolobarić

 

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev