Podržite najveći ekološki pokret u BiH

Svjetski dan čišćenja u BiH 18. septembar 2021.

Udruženje građana „Ruke“ u Bosni i Hercegovini realizira ekološki projekat Let’s Do It od 2012 godine. Naš glavni fokus su terenske volonterske akcije čišćenja i sadnje u kojima je do sada učestvovalo 189 211 volontera, te je sakupljeno 13 500 tona otpada i posađena 471 491 sadnica različitih vrsta drveća, a do sada su volonterske aktivnosti realizirane u 115 bosanskohercegovačkih općina. Naš cilj je da kroz akcije doprinesemo poboljšanju stanja okoliša, rješavanju problema sa ilegalnim deponijama otpada i unaprijeđenju izgleda naših izletišta, parkova i urbanih sredina.

Let’s Do It tim Bosne i Hercegovine je dio globalnog pokreta i kao takav u našoj zemlji provodi World Cleanup Day – Svjetski dan čišćenja koji objedinjuje 180 zemalja širom svijeta za čistiju planetu. To je jedan od najvećih pokreta našeg doba koji je u posljednje tri godine motivirao preko 50 miliona ljudi da izađu i očiste svoju okolinu.

Ove godine Svjetski dan čišćenja održava se 18. septembra, a naš tim će organizovati akcije čišćenja u velikom broju općina širom Bosne i Hercegovine i za to nam je dobrodošao svaki vid podrške.

Pozivamo sve društveno odgovorne kompanije, firme, ambasade, institucije, vladine i nevladine organizacije da daju svoj doprinos Svjetskom danu čišćenja u Bosni i Hercegovini i tako našu zemlju predstavimo kroz pozitivne priče na globalnom nivou.

Kroz saradnju sa nama istaknite ekološku osviještenost svog kolektiva i učinite nešto konkretno. Širok je raspon načina na koji možete pružiti svoju podršku realizaciji ovih aktivnosti, obzirom da volonterima koji učestvuju na ovakvim akcijama uvijek treba pored radnog materijala (vreće i rukavice) i hrana i osvježenje.

Ideje, prijedloge i sugestije za saradnju možete nam pisati na email [email protected] ili u inboks na našim društvenim mrežama. Svi donatori i partneri naših aktivnosti će u skladu sa dogovorom biti istaknuti.

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev