Radna posjeta Crvenom križu Općine Posušje

U povodu obilježavanja Svjetskog dana i tjedna Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (08.-15.5.) i programa obilježavanja 75-te obljetnice Crvenog križa općine Posušje, Crveni križ posjetili su predstavnici Eko života d.o.o Tuzla predvođenih direktorom gosp. Jasminom Osmanovićem sa suradnicom gđom Edisom Bajramović u pratnji predsjetnika udruge Apollo Posušje prof. Joze Kolobarića.
Eko život d.o.o Tuzla je ovlašteni BH operater sustava za upravljanje ambalažnim otpadom na području FBiH i već duže vrijeme održava intenzivnu suradnju sa udrugom Apollo iz Posušja, a nastavno na tu suradnju i s općinom Posušje i brojnim drugim partnerima među kojima je i Crveni križ općine Posušje. Naš Crveni križ je već duže vrijeme uključen na razini rukovodstva i volontera u provođenje i podršku brojnih ekoloških projekata koji se u partnerstvu gore navedenih i inih realiziraju u općini Posušje.
Tijekom posjete, predsjednik Crvenog križa općine Posušje, gosp. Branko Leko je gostima predstavio povijest organizacije, posebno se osvrnuvši na ulogu i značaj u vrijeme proteklog rata kada je kroz općinu Posušje prošlo preko 130 000 prognanika i svima je pružena najosnovnija pomoć. S puno emocija govorio je i o nezamjenjivoj ulozi u pronalaženju i razmjeni zatočenih vojnika HVO-a općine Posušje zatočenih na Kupresu 1992. godine, brojnim natjecanjima općinskog, županijskog, federalnog i državnog značaja. Upoznao je nazočne i o aktivnostima o oblasti dragovoljnog darivanja krvi, o Posušju nekad i sad u ovoj oblasti, ujedno najavivši i sljedeću akciju.
Gosp. Jasmin Osmanović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je i Crveni križ općine Posušje aktivni partner Apollu a preko njega i svim drugim čimbenicima što je znatno doprinjelo podizanju ekološke svijesti stanovništva općine Posušje (pa i šire), a posebno mladih koji su sudionici brojnih ekoloških akcija.
Uz čestitke za veliki jubilej i želje za uspješan nastavak provođenja humanitarne misije i zahvalnost za dosadašnju suradnju Crvenom križu općine Posušje uručena je i prigodna zahvalnica.
EKO ŽIVOT TUZLA – HVALA VAM !
Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev