Totalno pozitivna ličnost godine vam predstavlja Eko život

PROFIL KANDIDATA:

EKO ŽIVOT

KATEGORIJA: OČUVANJE OKOLIŠA: DRUŠTVENA ODGOVORNOST

MJESTO: TUZLA

Totalno pozitivna ličnost godine vam predstavlja Eko život. Eko Život se bavi svim ekološkim projektima i posredovanjem društveno odgovornih programa za poboljšanje i unapređenju okoliša i života u boji prirode. Za Eko život možete gtlasati OVDJE.

Iz Eko života su nam rekli koje je za njih najveće postignuće u protekloj godini:

“Teško je reći da se Eko život može pohvaliti samo sa jednim postignućem u 2020. godini. Prije svega želim istaknuti da smo u jeku pandemije održali svoj sistem stabilnim, s obzirom da su i privredni subjekti i cijela privreda FBiH itekako osjetili posljedice pandemije. Uz pomoć naših sakupljača na nivou FBiH od svih 10 kantona reciklirali smo oko 35 posto od ukupno prijavljenih količina od strane privrednih subjekata. Također jedan od uspjeha u prethodnoj godini jeste da smo potpisali ugovore sa javnim komunalnim preduzećima u Posušju, Neumu i Livnu. Što se tiče ulaganja, prethodne godine akcenat smo dali na područje Hercegovine u vidu podizanja svijesti ulaganja u infrastrukturu te ojačavanja sakupljačke mreže.”

Eko život je kandidat za Totalno pozitivnu ličnost godine za kategoriju Očuvanje okoliša: Društvena odgovornost.

Za Eko život možete gtlasati OVDJE.

Više o Eko životu možete pročitati dalje u tekstu:

Eko Život se bavi svim ekološkim projektima i posredovanjem društveno odgovornih programa za poboljšanje i unapređenju okoliša i života u boji prirode.
EKO ŽIVOT d.o.o. Tuzla u ime subjekata, koji su prenijeli svoje obaveze na ovog ovlaštenog operatera sistema, upravlja ambalažom i ambalažnim otpadom te obezbjeđuje:
1. Da sakupljač ambalažnog otpada redovno preuzima komunalni ambalažni otpad i vrši njegovo selektivno razdvajanje;
2. Da redovno preuzima i sakuplja ambalažni otpad od krajnjih korisnika koji nije komunalni otpad;
3. Ponovno iskorištenje ambalažnog otpada za reciklažu u ovlaštenim postrojenjima i odlaganje neiskoristivog dijela ambalažnog otpada na kontrolisanim regionalnim ili općinskim odlagalištima;
4. Otpremanje ambalažnog otpada koji sadrži ostatke opasnih tvari ili je onečišćen opasnim tvarima inostranim reciklažerima.
Strategiju upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom baziramo na sljedećim principima:
Princip prevencije – u cilju očuvanja prirodnih resursa, zbog čega generiranje otpada mora biti minimizirano i izbjegnuto gdje je to moguće;
Princip reciklaže i ponovnog korištenja – ukoliko se generiranje otpada ne može prevenirati, isti će se ponovno upotrijebiti ili reciklirati ili iskoristiti u procesu povrata energije;
Princip unapređenja finalnog odlaganja i monitoringa – u slučajevima gdje se otpad ne može ponovo koristiti, isti će se tretirati i adekvatno odložiti ili spaliti.
EKO ŽIVOT d.o.o. Tuzla kroz partnerske odnose sa lokalnom zajednicom, javnim komunalnim preduzećima i sakupljačima koristi postojeću komunalnu infrastrukturu, čime će omogućiti razvoj infrasturukture i otvaranje novih radnih mjesta.

 

Eko život u jeku pandemije reciklirao 35 posto prijavljenih količina

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev