Udruga Apollo

Naši glazbenici selektivnim razdvajanjem otpada dio su ekoloških projekata! 👏👌♻️

“Glazbenici, na čelu s Ivanom Ramljakom – Prčom, već duže vrijeme dio su ekoloških projekata, te razdvajaju otpad za reciklažu. Na tome im srdačno zahvaljujem. Ekološki projekti poprimili su, shodno provođenju, puno veće konture, no svakako valja naglasiti da se radi shodno mogućnostima i okolnostima. Fascinantno je koji sve ljudi, na različite načine, iznose ovaj projekt. Oni su, za mene osobno, heroji. Neka im je svako dobro.

Već dva mjeseca šest ugostiteljskih objekata i dvadeset obitelji dio su pilot projekta u selektivnom razdvajanju otpada. Od srca im hvala, a učesnike pilot projekta ćemo i objaviti. Ono što sigurno mogu reći u ovom trenutku jeste da se na području Hercegovine, u Posušju, odvija najveći i najjači praktično-obrazovni ekološki projekt, koji je kulminirao radom od 2012. godine. Tome u prilog svjedoče domaća i međunarodna priznanja, sve više poziva za suradnju i savjete. Svakako sam u dogovoru s Europskom akademijom znanosti i umjetnosti – Hrvatski forum u Zagrebu o predavanju i diskusiji o ekologiji u BiH. Kao član Akademije imam i obavezu održati sesiju i otvoriti diskusiju na određenu temu. To će biti ekologija. Zašto? Zato što rad na terenu i pozitivno vrednovanje istog vraća u neposredan kontakt te zdravu psihologiju. Osnova i cilj ovih ekoloških projekata puno je veća od uklanjanja samog otpada, i to se afirmira svakim radom. Partneri iz Tuzle, iz Eko života, redovito su na terenu, što govori i o relevantnosti partnera. Hvala im. Katkada biva puno poziva i upita, te treba i reći da se radi korak po korak. Razne institucije od lokalnog do državnog dio su projekta. Hvala im.

Za kraj, a što me izrazito raduje, od otpada, dakle ovih boca koje vidite na slici, financiramo pet učenika/ica. Taj osmijeh sreće je neopisiv. “😊♻️💪

Bilježim se sa štovanjem,
prof. Jozo Kolobarić

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev