Čista Vogošća 2015

Eko život podržao petu po redu manifestaciju pod nazivom “Čista Vogošća 2015” koja je okupila oko 1.000 učesnika iz sportskih, boračkih i ostalih udruženja, političkih partija, javnih ustanova i preduzeća, osnovnih i srednjih škola kao i drugih subjekata. Učesnici su čistili na dvadest i jednoj lokaciji u svih osam mjesnih zajednica.

Danas je u Vogošći održana peta po redu manifestacija pod nazivom “Čista Vogošća 2015” koja je okupila oko 1.000 učesnika iz sportskih, boračkih i ostalih udruženja, političkih partija, javnih ustanova i preduzeća, osnovnih i srednjih škola kao i drugih subjekata koji su iskazali zainteresiranost.

Manifestacija je počela smotrom učesnika i obraćanjem Općinskog načelnika Edina Smajića, na stadionu „Hakija Mršo“, nakon čega su učesnici krenuli na odabrane lokacije za čišćenje.

Učesnici su čistiti na dvadest i jednoj lokaciji u svih osam mjesnih zajednica. Realizacija ovog projekta je omogućena uz pomoć privrednika i drugih subjekata pod pokroviteljstvom Općine Vogošća.

Screenshot_6

Nakon završetka akcije Općinski načelnik Edid Smajić i Senad Hasanspahić ministar za komunalnu privredu i infrastrukturu Kantona Sarajevo su u parku ispred upravne zgrade KSC Vogošća zasadili drvo, nakon čega je upriličeno druženje svih učesnika u Domu mladih Crvenog križa Vogošća u Jošaničkom potoku.

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev