Eko život finansirao nabavku prese za PET ambalažu u Odžaku

Eko život d.o.o. Tuzla je finansirao nabavku prese za PET ambalažu u općini Odžak.

Ovlašteni operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom Eko život d.o.o. Tuzla finansirao je nabavku prese za PET ambalažu za svog servisera na području Posavskog kantona Zeleni planet-Green Planet u Odžaku s ciljem bržeg i efikasnijeg sakupljanja odnosno baliranja PET ambalaže, saopćeno je iz Eko života.

Prema riječima direktorice Eko života Lidije Tomić, pomoću ove prese PET ambalaža smanjuje se i do 20 puta, te tako omogućava lakše prenošenje i odvoz do reciklažnih dvorišta odnosno postrojenja.

Screenshot_20

“Na ovaj način omogućiće se lakše prenošenje i odvoz PET ambalaže do reciklažnih dvorišta odnosno postrojenja. Želimo napomenuti da su naši serviseri izuzetno bitni u cijelom lancu upravljanja ambalažnim otpadom, s obzirom da u ime Eko život-a prikupljaju, zbrinjavaju i vrše transport različitih vrsta ambalaže do reciklažnih dvorišta”, izjavila je Tomić.

Eko život kao najpovoljniji operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom pozivaju privredne subjekte/obveznike sistema da se uključe u sistem i po najpovoljnijim cijenama ispune svoje zakonske obaveze.

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev