NAGRADNI KONKURS ZA IZRADU NAJBOLJEG IDEJNOG RJEŠENJA UREĐENJA SONOG TRGA – USPOSTAVLJANJE INFRASTRUKTURE ZA ODLAGANJE OTPADA

[dropcap]E[/dropcap]ko život d.o.o. Tuzla kao operater sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom u FBiH objavljuje Konkurs za prijavu projekata na temu „Uljepšajmo zajedno Soni Trg“

  1. O konkursnom projektu

Novčana nagrada dodjeljuje se za najbolje idejno rješenje (u daljem tekstu: projekat) uređenja Sonog trga u Tuzli te isticanja značaja pravilnog odlaganja otpada na samom izvorištu, jačanje i podizanje javne svijesti o važnosti očuvanja okoliša. Nužno je da se projekat zasniva na posudama za odlaganje otpada (kante 240 l , kontejneri 1100 l)

  1. Konkursna komisija

Dostavljene prijave/projekti će biti razmotrene od strane komisije, u čijem sastavu će biti predstavnici grada Tuzla, JP Komunalac Tuzla i predstavnik Eko život-a.

Prilikom odabira vodiće se računa o originalnosti, kreativnosti, svrsishodnosti itd. Komisija će izabrati 3 najbolja projekta koja najviše imaju doprinosa u podizanju javne svijesti o značaju uspostave sistema prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada.

  1. Pravo učešća na konkursu

Pravo učešća na konkursu imaju srednjoškolci (pojedinci ili u grupi) svih srednjih škola, nezaposleni studenti (pojedinci ili u grupi) svih fakulteta, akademija i visokih škola, nezavisno od vrste studijskog programa i nivoa studiranja, sa područja grada Tuzla koji žele da izraze svoj stvaralački odnos prema temi.

 

Za najbolje idejno rješenje (projekat) Eko život je obezbijedio novčanu nagradu u iznosu od 500 KM.

Za drugo i treće mjesto biće dodjeljene utješne nagrade.

 

  1.   Rok za predaju konkursnih projekata

Rok za predaju konkursnih projekata je nedjelja, 05. juli 2015. godine, do 12.00 sati. Prijave i radovi koji budu stigli nakon propisanog roka neće biti uzeti u razmatranje.

5.Sadržaj konkursnih radova i način predaje

Konkursni projekat treba da sadrži slijedeće elemente:

– tekstualni dio (Prijava na konkurs)

– grafički dio (vizualnu projekciju Sonog Trga izrađenu u Power Point-u)

– projekat je neophodno bazirati na kantama i kontejnerima za odlaganje otpada (240 l/kante i 1100 l/kontejneri)

Prijavu na konkurs treba poslati elektronskom poštom na adresu info@ekoživot.ba sa naznakom „Prijava na konkurs “.

  1. Sadržaj prijave na konkurs

Prijava treba da sadrži sledeće podatke:

Ime i prezime učesnika konkursa, godina i mesto rođenja, naziv fakulteta i kontakt informacije (adresa, adresa elektronske pošte, mobilni telefon)

Uz prethodno navedeno, potrebno je dostaviti uvjerenje o redovnom studiranju ( ukoliko Ste redovan student), potvrdu sa biroa (ukoliko Ste vanredan student) ili uvjerenje o redovnom školovanju (ukoliko Ste srednjoškolac).

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev