Eko život proslavio svoju prvu godišnjicu

EKO ŽIVOT d.o.o. Tuzla, operater sistema upravljanja amblažnim otpadom kojeg je osnovala kompanija Bingo prije par godina, danas je prigodnom konferencijom za medije obilježila godinu dana rada i postojanja.

Kako ističu iz velikih kompanija koje su članice ovog društva, za godinu dana su postignuti mnogi rezultati na ovom polju, s toga Lidija Tomić, direktorica kompanije EKO ŽIVOT, nije krila oduševljenje ostvarenim.

43

Veoma je teška godina iza nas, ali smo uz veliku podršku osnivača, nadležnih institucija i privrednih subjekata uspjeli da odradimo mnogo posla. U prošloj smo godini skupili preko 30.000 tona ambalažnog otpada i reciklirali preko 7.000 tona ambalažnog otpada, tako da mislim da ćemo zaista uspjeti u ostvarivanju ciljeva ove godine”, kaže Tomić za Kameleon, te otkriva i naredne aktivnosti ovog društva: “Planiramo što više poboljšati infrastrukturu upravljanja ambalažom i otpadom, ulagati u naše sakupljače, ulagati u edukaciju i razvijanje javne svijesti. Sve su to projekti koji čine dobro našoj zemlji.”

44

Treba istaći da su prvoj godišnjici EKO ŽIVOT-a prisustvovali mnogi brojni gosti iz političkog, ekonomskog i privrednog života BiH, a ujedno i naše regije.

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev