Općina Grude će dobiti 5 eko otoka za prikupljanje odvojenog ambalažnog otpada

Eko život d.o.o. Tuzla kao operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom nastavlja ulagati u infrastrukturu upravljanja ambalažnim  otpadom. Ovaj put Općina Grude zajedno s Eko životom uspostavlja sistem odvojenog prikupljanja ambalažnog otpada.

S tim u vezi u Grudama je održan sastanak na kojem su pristustvovali načelnik općine gdin. Ljubo Grizelj, predsjednik Općinskog vijeća gdin. Draženko Vranješ, te predstavnica kompanije Eko život d.o.o. Tuzla , direktorica Lidija Tomić.

Na sastanku je dogovoreno da Eko život d.o.o. Tuzla isporuči 15 novih kontejnera kako bi se od istih moglo formirati pet zelenih otoka. Kao i u drugim općinama i općini Grude kontejnere će redovno prazniti serviseri koji djeluju na području Općine Grude.

„Ovim projektom ali i budućim projektima doprinijet ćemo boljem očuvanju okoliša ali ćemo svakako i biti korak bliže do EU. Uvjeren sam da će žitelji Općine Grude prepoznati kvalitet ovog projekta ali i budućih projekata te da će na pravilan način odlagati ambalažni otpad u za to predviđene kontejnere. Zahvaljujemo se Eko život-u i nadamo se da je ovo samo početak dobre i dugotrajne suradnje“ kazao je načelnik Općine Grude gdin. Ljubo Grizelj.

sastanak-2

„Mnogo velikih kompanija s područja Hercegovine, iz različitih Općina, je uključeno u sistem upravljanja ambalažnim otpadom Eko život-a. Ovakvim projektima zapravo pokazujemo da naknade koje plaćaju ti privredni subjekti budu zapravo transparentno usmjerene u jačanje i razvijanje infrastrukture upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom. Ovo je svakako početak suradnje i sigurna sam da ćemo ubuduće imati još mnogo projekata koje ćemo podržati.“ izjavila je direktorica Lidija Tomić.

Zakonska obaveza svih privrednih subjekata je da se uključe u sistem upravljanja ambalažnim otpadom. Ono što zapravo ostaje na građanima je da budu svjesni značaja okoliša i da svojim pravilnim odlaganjem otpada doprinose očuvanju čistog i zdravog okoliša.

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev