Općini Tešanj isporučeno 5 zelenih otoka!

Nakon održanog sastanka u zgradi općine Tešanj, kojem su prisustvovali načelnik općine mr.sc. Sead Huskić, pomoćnik Općinskog načelnika gdin. Hamzalija Hojrukić, predstavnik preduzeća AS d.o.o. Jelah i predstavnici kompanije Eko život d.o.o. Tuzla, u petak 21.avgusta 2015.godine isporučeno je pet zelenih otoka sa po tri kontejnera za selektivno odvajanje otpada.

Izuzetno nam je zadovoljstvo kada na već postojeći sistem selektivnog odvajanja otpada koji izuzetno dobro funkcioniše, mi kao operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom možemo doprinijeti postavljanjem novih zelenih otoka.„Na području općine Tešanj postojalo je 20 reciklažnih ostrva, a ovom donacijom taj broj je povećan na 25 ostrva za razdvojeno prikupljanje otpada. Cilj nam je ostrva postaviti na cijelom područje općine Tešanj, što je u skladu sa našom Eko strategijom – Tešanj, sredina ekološke svijesti, čistoće i reda“  kazao je pomoćnik Općinskog načelnika Hamzalija Hojkurić.

„Prije svega želim da se zahvalim općinskom načelniku Seadu Huskiću kao i pomoćniku načelnika Hamzaliji Hojrukiću na suradnji. Izuzetno nam je zadovoljstvo kada na već postojeći sistem selektivnog odvajanja otpada koji izuzetno dobro funkcioniše, možemo mi kao operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom doprinijeti postavljanjem novih pet zelenih otoka. Nadamo se da ćemo u skorijoj budućnosti ponovo imati priliku surađivati sa ovom Općinom“, izjavila je Lidija Tomić direktorica Eko života.

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev