Sarajevo Grand Prix

Stotinjak biciklista profesionalaca i rekreativaca iz različitih zemalja svijeta okupilo se 14.06.2015. ispred zgrade Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu, odakle je počela biciklistička trka „Sarajevo Grand Prix“.

Vožnja za rekreativce se završila na Vilsonovom šetalištu, u Fun Zoni gdje je bila organizovana zabava za učesnike trke, uz izvlačenje nagrada za učesnike rekreativnog dijela SGP-a.

57

U Fan Zoni nalazio se info pult “Eko život”-a sa prigodnima poklonima za sve učesnike. Eko život je obezbjedio i posude za odlaganje ambalažnog otpada kako bi se isti propisno zbrinuo i na taj način doprinijeli očuvanju okoliša.

58

Biciklisti profesionalci su vozili prema Visokom, Vitezu, Busovači i Kiseljaku, te su se nazad u Sarajevo vratili oko 14 sati. Vozili su pet krugova oko grada, a utrku su završili ispred zgrade Parlamentarne skupštine, gdje su proglašeni i pobjednici.

Prvo mjesto, kad su profesionalci u pitanju, osvojio je Slovenac Gasper Katrašnik, drugo mjesto Rus Sergej Bjeljik, a treće Stefan Stefanović iz Srbije.

59

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev