Sramota, pokradene i počupane sadnice

U petak, 08.11.2019. godine uspješno je realizovana sedma po redu terenska akcija sadnje drveća u Gradu Tuzla. Pluća grada postala su bogatija za stotinu novih sadnica.

U atmosferi uspješno realizovanih terenskih aktivnosti projekta “Let’s do it Tuzla” te u jeku borbe za zelenije okruženje i čist vazduh, postupci nemarnih i ekološki neosviještenih pojedinaca bacaju u sjenu marljiv i naporan rad tuzlanskih omladinaca.

Od 40 novozasađenih sadnica thuja smaragd u parku Dragodol, još svega 12 je ostalo da ponosno krasi isti, dok su ostale sadnice nasilnički počupane i ukradene. Veća imovinska šteta nije nanesena, ali ovo zaista predstavlja jedan izuzetno sramotan čin koji je za svaku osudu. Zar je moguće da nemarni pojedinci i malograđani zanemare sate i sav znoj uložen od strane vrijednih srednjoškolaca koji su dan u školskim klupama zamijenili terenskim radom kako bi učinili nešto za ovaj grad?! Zar je moguće da nečiji dobrovoljan rad bude iskorišten iz čistog koristoljublja i bezobrazluka?! Pitanje je do kada će i ovih preostalih 12 sadnica ostati u parku…

Pozivamo onog ko je učinio ovo da vrati ukradene sadnice, a mi ćemo mu kupiti iste. Bez obzira na slične sramotne postupke, mi ćemo uvijek biti ujedinjeni u akciji!

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev