Uspješno provedena četvrta po redu akcija „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan

Danas je realizovana veliku volontersku akciju „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“. U akciji je učestvovalo oko 25000 volontera u više od 100 općina širom Bosne i Hercegovine. Vrijedni volonteri su čistili ulice, parkove, planine, obale rijeka i jezera i s ponosom možemo tvrditi da je naša domovina od danas ljepše mjesto za život njenih građana.

Partneri akcije su Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Eko život d.o.o., Konzum d.o.o., UN volonteri, UNDP, EUSR, Red Bull i Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK.

Odvojeno prikupljanje otpada je realizovano u saradnji sa kompanijom Eko život d.o.o.

Na centralnoj akciji na olimpijskoj planini Bjelašnici učetvovalno je 650 volontera, a među njima su bili i naši olimpijci. Čišćenje je provedeno u saradnji sa Olimpijskim Komitetom BiH, i „KJP ZOI’84“, a akciju su pomogle i društveno odgovorne kompanije: Rampart Visoko, Sinalco, Teleoptik d.o.o., kafe restoran „Priča“, BH Sport Life, Infinity, Mujanić mesare i Hotel Bjelašnica.

Zahvaljujemo svim volonterima na odzivu i vrijednom radu. U narednim danima će i ostale općine realizovati akciju, a nakon prikupljanja svih izvještaja objavićemo konačne rezultate akcije.

 

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev