Eko život u saradnji sa Let’s do it uredili dvorište u JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla

Eko život je tokom današnjeg dana u saradnji sa volonterima iz Let’s do it završio jednu humanu ekološku akciju.

U pitanju je uređenje dvorišta i biljnog vrta atrija škole “Kosta Popov” u Tuzli, a u samoj akciji su također sudjelovali i učenici škole.

Edisa Bajramović, predstavnica kompanije Eko život, rekla nam je nešto više o samoj akciji:

“Neizmjerno nam je drago što smo dio projekta u kojem učestvuju djeca sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju gdje nam nije bio cilj samo podizanje svijesti o selektivnom odlaganju ambalažnog otpada, nego i da njihove sposobnosti podignemo na viši nivo te da nauče da žive sa prirodom. U okviru projekta donirali smo sadnice, sjemena, boje i lakove, potreban pribor za vrtlarstvo i ostalu dodatnu opremu koja je bila potrebna da se opremi biljni vrt u okviru atrija škole. Nadamo se da nam ovo neće biti posljednji projekat sa ovom školom i da ćemo i ubuduće sarađivati na sličnim projektima,” rekla je Bajramović.

O tome na čemu se bazirala današnja akcija nešto više je rekla Kanita Salihović, izvršna koordinatorica projekta Let’s do it:

“Akcija se bazira na samom uređenju, farbanju i obnovi već postojećeg inventara. Drago mi je da imamo priliku raditi ovakve akcije, a ovaj dan smo iskoristili u sklopu Svjetskog dana zaštite okoliša kako bi poboljšali našu životnu zajednicu.”

Dio atmosfere sa ove značajne ekološke akcije pogledajte u galeriji.

 

 

Eko život u saradnji sa Let’s do it uredili dvorište škole “Kosta Popov” (FOTO)

Share

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev