MISIJA

Uspostavljanje ekonomski i ekološki odgovornog sistema za iskorištenje ambalažnog otpada i reciklažu, a u skladu sa zakonskim propisima i Pravilnikom Ministarstva za turizam i okoliš FBiH, te isticanje važnosti i jačanje javne svijesti o značaju ovoga procesa za ekonomski i ekološki ambijent u BiH.

VIZIJA

Nastojimo da postati lider u pružanju najkvalitetnijih usluga korisnicima u oblasti upravljanja ambalažnim otpadom opravdaujući povjerenje za ispunjenje propisanih ciljeva. Usluge najvišeg kvaliteta i vrijednosti obezbjeđujemo vodeći računa o potrebama svih korisnika i društvene zajednice u cjelini.

Kontaktirajte nas!

O nama

Eko život se bavi svim ekološkim projektima i posredovanjem društveno odgovornih programa za poboljšanje i unapređenju okoliša i života u boji prirode.

Mi smo ovlašteni BH operater sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom na području Federacije BiH.

Strategiju upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom baziramo na sljedećim principima:

  • Princip prevencije – u cilju očuvanja prirodnih resursa, zbog čega generiranje otpada mora biti minimizirano i izbjegnuto gdje je to moguće;
  • Princip reciklaže i ponovnog korištenja – ukoliko se generiranje otpada ne može prevenirati, isti će se ponovno upotrijebiti ili reciklirati ili iskoristiti u procesu povrata energije;
  • Princip unapređenja finalnog odlaganja i monitoringa – u slučajevima gdje se otpad ne može ponovo koristiti, isti će se tretirati i adekvatno odložiti ili spaliti.

EKO ŽIVOT d.o.o. Tuzla će kroz partnerske odnose sa lokalnom zajednicom, javnim komunalnim preduzećima i sakupljačima koristiti postojeću komunalnu infrastrukturu, čime će omogućiti razvoj infrasturukture i otvaranje novih radnih mjesta.

Pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se i primajte obavijesti o stanju okoliša i upravljanja otpadom!

dev